Igepa

Igepa Nederland

Igepa was oorspronkelijk een groothandel in papier, karton en enveloppen. Door een strategie van gerichte overnames is Igepa geëvolueerd tot een totaalleverancier van print- en signmedia, grafische technologie, software, knowhow, supplies, packaging en diensten voor hoofdzakelijk de grafische sector, maar ook daarbuiten. 

Met 140 medewerkers realiseert Igepa een jaarlijkse omzet van ruim 100 miljoen euro. 

Igepa Group

Igepa is actief in Nederland en maakt deel uit van de Duitse Igepa Group; een bundeling van groothandels in meer dan 29 verschillende landen. De samenwerking tussen de leden van de Igepa Group zorgt voor een sterke uitgangspositie op elk gebied, zowel wat betreft inkoopbeleid, knowhow en marketing. 

De Duitse partnerbedrijven in de Igepa Group werken al meer dan 50 jaar samen. Igepa heeft een lange termijn samenwerking met haar leveranciers en klanten. Uiteindelijk is deze langdurige samenwerking de sleutel tot het succes van Igepa.

Winst & Passie

 • Bezorg het WOW-effect door de service die je levert

 • Omarm en stuur veranderingen aan

 • Creeer plezier en een beetje gekkigheid

 • Wees avonturistisch, creatief en onbevooroordeeld

 • Streef ernaar om te groeien en te leren

 • Wees open, eerlijk en duidelijk

 • Bouw mee aan een positief team en "Family Spirit"

 • Doe meer met minder

 • Wees enthousiast en vastberaden

 • Wees "Hanseatisch"

 

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Igepa integreert de concepten ‘duurzaamheid’ en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ zeer bewust in de volledige bedrijfsvoering. MVO is een continu verbeteringsproces waarbij economische, sociale en ecologische overwegingen vrijwillig en op een systematische en geïntegreerde wijze worden opgenomen in de hele bedrijfsvoering.

De zogenaamde ‘triple P bottom-line’, de drie dimensies die de leidraad zijn voor het handelen van de onderneming zijn Profit, People en Planet.

 

Profit:

Igepa maakt winst en creëert meerwaarde voor de aandeelhouders. In een dalende markt slaagt Igepa erin om een duurzame groei te realiseren door een strategie van diversificatie.

People:

Igepa houdt rekening met de gevolgen van ondernemen voor mensen binnen en buiten de onderneming.

Planet:

Igepa houdt rekening met de gevolgen van ondernemen voor het milieu. Hier verwijzen wij naar onze certificaten FSC® en PEFC.

Het in acht nemen van deze drie dimensies gebeurt op een geïntegreerde manier. Deze drie dimensies staan namelijk niet los van elkaar maar ze beïnvloeden elkaar en vullen elkaar aan. De uitdaging bestaat erin om een duurzame harmonie te bereiken.

 

Bovendien worden deze drie dimensies systematisch geïntegreerd in de bedrijfsvoering, MVO behoort tot de ‘core business’ van Igepa. We engageren ons dan ook om bedrijfsactiviteiten te ontplooien die bijdragen tot duurzame ontwikkeling, tot het vervullen van de behoeften van de huidige generatie met respect voor de toekomstige generaties.

Milieucertificaten

Garantie voor verantwoord bosbeheer.

 

Om generaties lang te kunnen genieten van al het moois dat de natuur ons biedt, hebben wij wereldwijd nood aan ecologisch bewuste bedrijfsvoering. Igepa Nederland probeert daar zo actief mogelijk aan mee te werken door zoveel mogelijk impulsen aan de industrie te geven.

 

Bijvoorbeeld door het behalen van het FSC®-Certificaat SCS-COC-004460* en PEFC-Certificaat SCS-PEFC/COC-004460.

 

FSC® staat voor Forest Stewardship Council®. Een product dat het FSC-keurmerk draagt, zorgt voor een beter beheer van het wereldwijd bosbestand.

Download hier het FSC certificaat

Download hier het PEFC certificaat

* The FSC Logo identifies products which have been certified in accordance with the rules of the Forest Stewardship Council.

© 2017 Igepa - Proudly created by [ digified ]

 • Grey Facebook Icon
 • Grey LinkedIn Icon
 • Grey Twitter Icon